24.8.2019. 8:43
0
Naložena obdukcija tijela 16-godišnje štićenice Doma za nezbrinutu djecu
Završen je uviđaj kojim će biti utvrđene sve okolnosti koje su dovele do sinoćnje nezapamćene tragedije u Javnoj ustanovi “Dom porodica” u Zenici, kada je sa balkona, pod još nerazjašnjenim okolnostima, pala 16-godišnja štićenica ove ustanove.
Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, je trajao satima.

- Završen je uviđaj, a po nalogu tužioca, na Odjelu za prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, bit će obavljena obdukcija tijela stradale maloljetnice - kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK za “Avaz”. 

Ističe da još nije poznato više detalja o okolnostima tragedije. Pokušali smo kontaktirati i Tužilaštvo ZDK, ali niko nije odgovarao na naš poziv.

Ekipa “Dnevnog avaza” sinoć je neposredno nakon tragedije bila na licu mjesta, gdje su zatekli šokirane uposlenike “Dom porodice”.

Niko ne može vjerovati da im se dogodila ova tragedija, kakvu ne pamti ustanova. Posebno boli činjenica što se radi o maloljetnoj djevojčici, koja je pala sa drugog sprata i podlegla na licu mjesta.

Štićenici su u ljetnim danima znali sjediti na balkonu, ali niko nije mogao ni sletjeti da bi moglo doći do ovakve tragedije.

Inače, ovo je druga tragedija u svega dvadeset dana u Zenici. Podsjetimo, još se utvrđuju okolnosti smrti rudara Huseina Mehića, koji je pao s balkona zgrade 4. avgusta i podlegao na licu mjesta.

Mladić je, najvjerovatnije, stradao kada je pokušao preći sa prozora na balkon svoga stana, kada je pao na zelenu površinu ispred zgrade.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.