24.8.2019. 19:27
0
Jednomjesečni pritvor za Miloša Obradova osumnjičenog za ubistvo Damira Ostojića
Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Milošu Obradovu, osumnjičenom za ubistvo Damira Ostojića i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Jošić, javila je Alternativna televizija.

Obradov je nakon saslušanja u tužilaštvu u Banjaluci sproveden u Okružni sud, koji je izrekao mjeru pritvora. 

Pritvor je zatražen zbog težine krivičnog djela, bojazni od bjekstva, kao i da bi osumnjičeni na slobodi mogao sakriti, falsifikovati ili uništiti tragove bitne za krivični postupak, uticati na svjedoke, ali i biti stvarna prijetnja po javni red. 

Obradova su juče uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na zahtjev MUP-a Republike Srpske, a sinoć je sproveden u Banjaluku u prostorije Uprave za organizovani kriminal. 

Obradov je uhapšen odmah nakon što je pušten iz pritvora u kojem je bio zbog istrage ubistva sarajevskih policajaca. 

Damir Ostojić ubijen je u septembru prošle godine u Kozarskoj ulici u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, kada je ubica u njega i suprugu, koji su naišli u terencu, ispalio rafal. 

Nekoliko dana nakon zločina policija je u Piskavici, nadomak Banjaluke, pronašla zapaljeni automobil i u njemu automatsku pušku, korištene u ubistvu. 

Istragom je utvrđeno da je to vozilo mjesec i po dana prije pronalaska ukradeno u Sarajevu. 


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.