25.8.2019. 16:49
0
Stanić: Vlast povećava cijenu struje da bi olakšala prodaju Elektroprivrede RS
Poskupljenjem električne energije za privredu, nec´e se završiti samo na trošku za privredu, nego c´e teret poskupljenja ponijeti i građani, kroz skuplje proizvode i usluge u čijoj proizvodnji učestvuje električna energija.

Poručio je to Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske, na današnjoj konferenciji za novinare u Banja Luci .
 
"Neodgovorni vlastodršci ponovo idu rukom u džep građana na neodgovoran način. Nedopustivo je da se povećava cijena struje privredi jer je niska cijena eletrične energije bila jedna od glavnih komparativnih prednosti privrede RS, kako za domaće tako i za strane investitore“, kazao je Stanić.
 
Šef Kluba poslanika SDS u NSRS je istakao da SDS smatra da privredi nije potrebno povećanje troškova nego je potrebno da se na bazi smanjenja troškova povećaju plate kako bi se time zaustavio odlazak mlade radne snage iz Republike Srpske.
 
„Vlast sračunato ide na povećanje električne energije kako bi još više pomogli zainteresovanim za kupovinu Elektroprivrede Republike Srpske kako taj zainteresovani ne bi imao problem sa visinom cijene struje i imao osiguran profit na najvećem bogatstvu Republike Srpske“, rekao je Stanić.
 
Dodao je da od 2006. godine do danas nivo bruto ličnih dohodaka u Elektroprivredi RS je porastao za 100 miliona KM, a taj novac se odnosi na stranačko zapošljavanje kadrova SNSD-a i njihovih političkih trabanata.
 
"Lično mi je Drago Kalabić rekao da mu je, dok je bio rukovodilac područnice Elektroprivrede u Prnjavoru, donijet račun kompanije „Nikolić“od 48 hiljada KM. Radnici su otkrili da je posla bilo u vrijednosti 1600-1800 KM. Znači posao od 1600-1800 KM se fakturiše sa 48 hiljada KM struje. Kalabić je naravno pocijepao taj račun a time je pocijepao i svoje radno mjesto rukovodioca Elektroprivrede u Prnjavoru", kazao je šef Kluba poslanika SDS.
 
Stanić je pozivao Vladu RS da se odgovorno ponaša prema resursima Republike Srpske i da smijeni neodgovorna rukovodstva Elektroprivrede ukoliko ih ne podržavaju.
 
"Poručujemo građanima, poslodavcima, Privrednoj komori i svim drugim organizacijama da podržavamo svaku vrstu otpora prema poskupljenju električne energije. Ne mogu građani Republike Srpske cijenom struje plaćati sve krađe i nedomaćinsko poslovanje Elektroprirede Republike Srpske“, zaključio je Stanić.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.