27.8.2019. 14:37
3
Oglasio se brat stradalog Ronalda Osmanovića i otkrio kako je sve saznao: Nedužan je strado
U tučnjavi u Sarajevu život je izgubio Ronald Osmanović, rođen 1998.godine, dok je maloljetna osoba povrijeđena. U tuči su navodno korišteni sjekira i nož, a povrede od kojih je preminuo Ronald nanesene su nožem.

Zbog ovog slučaja dvije maloljetne osobe (rođ. 2002. i 2001. godine), lišene su slobode nakon likvidacije mladića u sarajevskom naselju Saraj Polje i danas predati u nadležnost Tužilaštva KS gdje će biti zadržani 24 sata.

U razgovoru za TVSA brat nastradalog Leon Osmanović otkrio je kako je saznao da mu je brat likvidiran.

“Nazvao me mlađi brat i rekao da mi je brat likvidiran. Nazvao sam oca. On je već bio u Novom Gradu u policijskoj stanici. Kad sam došao ovdje kod semafora policija je bila tu i radila uviđaj. Čitao sam na internetu da ima 17 godina, a moj brat ima 21 i rekao da nije to on. Kasnije smo dobili informaciju da je on nastradao, nedužan. Ne znam šta se dogodilo. Nismo još nikakvu informaciju dobili. Kako sam čitao preko drugih medija on je pomagao nekome. Kako je razdvajao nedužan je i stradao”, rekao je Osmanović.

15-godišnji E. D. u nedjelju je hladnim oružjen likvidirao 21-godišnjeg Ronalda Osmanovića. Policija je nakon događaja u sarajevskom naselju Saraj-Polje lišila slobode Silvija G. (27), koji je, zajedno s nastradalim Ronaldom, sjekirom nasrnuo ma E.D. i njegovog starijeg brata D. D. (17), nanijevši mu teške povrede, prenosi portal Crna-hronika.

"Žao mi je što sam to učinio, uradio sam to u samoodbrani, iz straha za svoj život i život mog brata", kazao je tokom saslušanja E. D.



3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.