6.9.2019. 21:25
0
Sarajevska policija uhapsila Irfana Mulalića: Sumnja se da je izvršio razbojništvo na Višnjiku, te više razbojništava u Sarajevu
FOTO: Source.ba / Arhiva
Sarajevski policajci uhapsili su Irfana Mulalića (22) za kojeg se sumnja da je 5. septembra izvršio razbojništvo u prodavnici "Mercator" u naselju Višnjik u Sarajevu, prenosi večeras Dnevni Avaz.

On je maskiran upao u prodavnicu te je, prijeteći nožem radnici, oteo novac, nakon čega je pobjegao. Nedugo kasnije je uhapšen, a sumnja se da stoji uza više pljački koje su se desile u istoj prodavnici, piše Avaz.

Na sajtu MUP-a KS stoji sljedeće:

"Dana 05.09.2019.godine u 21,40 sati u ulici Višnjik, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Merkator”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Druge PU su u ulici Branilaca Sarajeva, općina Centar Sarajevo, pronašli lice koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela, a radi se o I.M., rođen 1997. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Na osnovu Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji isti koristi na području općine Centar Sarajevo. Tom prilikom su pronađeni i od I.M. oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. 

Dana 06.09.2019.godine u 03,00 sati, I.M. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio  krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo), te postoje indicije koje istog dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela razbojništva izvršenih u proteklom periodu na području općine Centar Sarajevo, a što će biti predmetom kriminalističke obrade navedenog lica. 

Osumnjičeni  je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i policijski službenici će nastaviti kriminalističku obradu nad navedenim licem", piše u saopćenju MUP-a KS.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.