15.9.2019. 8:57
0
Edin Puhalo lako pobijedio Alija Ramija i odbranio naslov prvaka Evrope!
Edin Puhalo, alijas Iron Puki, odbranio je naslov prvaka Evrope (WBO) u kruzer kategoriji, nakon sto je prekidom na kraju druge runde savladao Nijemca Alija Ramija.

Puki je od samog početka dominirao, a nakon nekoliko jakih udaraca poljuljao je Ramija, čiji se ugao odlučio na bacanje peškira u ring, te su tako označili predaju meča.

Puki je tako uspio odbraniti titulu prvaka Evrope i približiti se borbi za naslov prvaka svijeta u najjačoj boskerskoj Federaciji - WBO.

"Moja najveća borba nije bila u ringu, već mimo ringa, jer je sva organizacija pala praktično na mene i moju promotorsku kuću. Nije bilo previše sluha da se pomogne, ali bez obzira na to sretan sam što sam BiH i Sarajevu poklonio ovu pobjedu. Ovo je velika stvar za bh. boks i ko se imalo razumije u ovaj sport, shvatit će šta znači da jedna država ima prvaka u Evrope i to u WBO. Hvala svima koji su mi pomogli, a pobjedu poklanjam svojoj supruzi i porodici", rekao je Puki nakon velike pobjede.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.