17.9.2019. 13:21
0
Dino Konaković s predstavnicima Udruženja Bošnjaka Kosova: Analizirali smo mogućnosti realizacije nekoliko projekata
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković sastao se danas s predstavnicima Udruženja Bošnjaka Kosova koje je predvodio predsjednik Udruženja dijaspore Bošnjaka s Kosova iz Njemačke Osman Destanović.

Razgovarano je o položaju Bošnjaka Kosova u kontekstu aktuelnog političkog i demografskog stanja, kao i o radu navedenog udruženja te njihovim projektima.

- Analizirali smo i mogućnosti realizacije nekoliko zajedničkih projekata kojim bismo dali svoj konkretan doprinos za unapređenje kvaliteta života Bošnjaka u kosovskom gradu Peć - kazao je predsjedavajući Konaković.

Dodao je kako je cilj da se kroz njihovu implementaciju uspostave čvršći kontakti i veze Bošnjaka Kosova s Kantonom Sarajevo.

Destanović je istakao značaj realizacije tih projekata upravo zbog činjenice da je Bošnjacima Kosova Bosna i Hercegovina matična država.

Precizirao je kako će Konaković i Kanton Sarajevo podržati organizovanje lokalnog radija za zajednicu Bošnjaka Peći te dogradnju učionice uz objekt osnovne škole namijenjenu za predškolsko obrazovanje djece koja nastavu pohađaju na Bosanskom jeziku u selu Dobruša, saopćeno je iz Press služba KS.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.