19.9.2019. 10:21
0
Detalji ubistva Irme Forić na Dobrinji: Šta je nakon ubistva ubica Basarić rekao komšijama odakle krv po haustoru?
Na području općine Novi Grad jutros je uhapšen Senad Basarić, osumnjičen za ubistvo Irme Forić. čije je beživotno tijelo pronađeno jučer u stanu stambene zgrade na Dobrinji gdje je i živjela, potvrdila je za medije Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.
Bili u ljubavnoj vezi

Stradala i Basarić su bili u ljubavnoj vezi, a motivi ovog zločina nisu poznati. 

Senad Basarić je inače privrednik iz Mostara, dok je njegova nevjenčana supruga Irma Forić bila pripadnica Granične policije BiH i bivša supruga generala ARBiH Sakiba Forić.

Prema nezvaničnim informacijama Forić je u stanu pronašla kćerka.

Sumnja se da se ubistvo desilo početkom sedmice, tačnije u ponedjeljak, dok je tijelo pronađeno jučer iza 16 sati.

Dok hapšenja, Basarić je bio u bijegu i za njim je bila raspisana potjernica. Špekulisalo se da je zbog njegovog dvojnog državljanstva već napustio BiH. Nzvanično, on je posjedovao i državljanstvo Njemačke.

Slikovni rezultat za irma forić


Motiv ubistva


Iako još nije poznat tačan motiv, navnodno je ubistvu prethodila svađa. Prema nezvaničnim policijskim izvještajima na vratu žrtve pronađene su ubodne rane, koje su mogle biti nanesene kuhinjskim nožem, koji nije nađen na licu mjesta.

Od izvora bliskih porodici moglo se čuti da se Irma i Senad planirali vjenčanje u petak, te da je on neke svoje prijatelje pitao za kumstvo.

Porodica ubijene posljednji put se sa njom čula u nedjelju, nakon čega se, navodno, na njen telefon javljao Senad, koji je govorio da je ona "tu negdje", piše Faktor.

Kopmšije koje su jučer bili prisutni u blizini mjesta zločina izjavili su da su šokirani ubistvom Irme Forić

Čuli smo da ju je pronašla kćerka i nakon toga istrčala u frizerski salon govoreći: Zovite mi policiju! Bila je u šoku i samo to je ponavljala , rekao je jedan od prisutnih komšija novinarima avaza. 

Komšije navode da je Forić prije nekoliko dana proslavila rođendan, a da joj je kćerka dušla u posjetu sa poklonima.


Šta je rekao ubica?

Prema pisanju avaza, stanari zdrade u kojoj je živjela Forić primjetili su tragove krvi na stepenicama njenog stana. Navodno je jedan od komšija pitao Basarića, kojeg je zatekao u haustoru, šta misli odakle je krv, na šta mu je ovaj navodno odgovorio da su se potukli migranti.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.