20.9.2019. 13:36
1
Komšić: Neka otvorena pitanja sa Srbijom predmet su političkih igara i ucjenjivanja
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirao je i situaciju na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH s koje je povučena tačka oko završetka radova na graničnom prelazu Bratunac – Ljubovija. Za te radove neophodna su još tri miliona KM, a tačka je povučena jer nije usvojen Budžet institucija.

Komšić je mišljenja da bi se ta sredstva mogla izdvojiti iz budžetske rezerve, te da je riječ o projektu koji je važan i za predstojeći sastanak u Beogradu.  

„Mi smo rekli da ćemo u međuvremenu pokušati da vidimo šta su sva otvorena pitanja sa Srbijom i šta je do nas da mi možemo ispraviti. Evo most Bratunac-Ljubovija besmisleno je da stoji napravljen. To nema veze s politikom, to ima veze sa ljudima koji tamo žive i koji prelaze taj most. Ali očigledno i taj most i druge neke priče koje su životnog karaktera su predmet političkih igara, možda i nekih političkih ucjenjivanja“, kazao je Komšić. 

On je naveo da je tu tačku s dnevnog reda povukao zamjenik ministra prometa i komunikacija Igor Dalipagić.

Komšić je komentarisao i subotnji sastanak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima političkih stranaka iz Republike Srpske u Beogradu. 

„Nadam se da će gospodin Vučić, i rekao bih da to očekujem od njega, da bude mudriji od naših nekih političara kada je riječ o tom sastanku“, zaključio je Komšić.  


(PAtria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.