7.10.2019. 21:45
0
Radnici nepoznatog preduzeća ušli su u zgradu Parlamenta: Je li bilo neovlaštenog ulaska u Parlament BiH
Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a nakon što je početkom septembra primila informaciju Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH u vezi s neovlaštenim ulaskom u prostorije Parlamenta BiH i dalje provjerava dostavljene informacije i još nema konačne odluke o tome da li je izvršeno krivično djelo.

U SIPA-i su ranije kazali da policijski službenici poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u vezi s provjerom dostavljenih informacija, o čemu su prethodno informirali Tužilaštvo BiH.

Kolegij Sekretarijata zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH prethodno je zatražio angažman SIPA-e, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Obavještajno-sigurnosne agencije zbog ulaska radnika nepoznatog preduzeća u zgradu Parlamenta i zamjene opreme u parlamentarnim salama.

Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Kenan Vehabović pojasnio je da postoji uputstvo Zajedničkog kolegija Predstavničkog i Doma naroda o korištenju sala i prostora Parlamentarne skupštine BiH, te je precizirao da je jasno definirano da je odlučivanje o korištenju sala Parlamenta u nadležnosti Kolegija Sekretarijata i da se odluke donose konsenzusom.

On je dodao da u ovom slučaju niko ništa nije tražio niti obavijestio Sekretarijat, da ne znaju ni ko je ulazio, niti kakvu je opremu unio i šta radio u prostorijama Parlamentarne skupštine.

Za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora radnici nepoznatog preduzeća ušli su u zgradu Parlamenta bez saglasnosti Sekretarijata ove institucije i zamijenili opremu iz parlamentarnih sala te ulazili i u druge prostorije.

Promjene su uočene kada su zaposleni u IT sektoru došli s godišnjeg odmora.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.