14.10.2019. 12:17
0
Stojanović: Izjave Gorana Broćete su vrhunac pameti HDZ-ovog karijeriste
Goran Broćeta nije ništa drugo nego klasični karijerista, koji je svoju karijeru izgradio na dobrim odnosima sa HDZ-om i koji se nikada nije ozbiljnije bavio problemima Srba u Federaciji BiH, navodi se u reakciji Igora Stojanovića, delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH, a povodom izjava delegata SNSD-a u Klubu Srba u Doma naroda u Parlamentu FBiH Goran Broćete o tome kako neće dozvoliti da SDP otme srpske pozicije, te kako SDP nije istinski predstavnik i zaštitnik Srba.

"Ono što zabrinjava jesu fašističke izjave o 'legitimnim i pravim Srbima', što se ponavlja godinama, a najviše od strane zvaničnika SNSD-a. Izgleda da za SNSD-ove delegate svaki Srbin koji želi da otkoči proces formiranja vlasti na nivou FBiH i kojem je BiH iznad RS-a, nije legitiman Srbin. SDP je pokrenuo inicijativu formiranja Kluba Srba, jer Dom naroda već godinu dana radi neustavno. Sve dosadašnje odluke donesene na Domu naroda, Ustavni sud FBiH bi proglasio neustavnim, jer Klub Srba nije imao pravo pred sjednice da razmatra materijale sa Vladom FBiH. Klubovi Bošnjaka, Hrvata i Ostalih jesu", poručio je Stojanović, saopćili su iz SDP-a.

Stojanović dodaje da je "očigledno da SDA i Liberalna stranka očekuju pozicije u trgovini vlasti i ne žele da dođu na sjednicu konačnog formiranja Kluba Srba, mada su za to plaćeni. Goran Broćeta misli da je to što nismo imali kvorum fijasko SDP-a. Da odgovorim Broćeti da je nakon godinu dana, u kojoj još uvijek nemamo vlast, ovo prije svega fijasko i neodgovornost SNSD-a, SDA i HDZ-a, koji, osim toga što ne mogu dogovoriti kome šta pripada, neće da dođu na sjednicu Kluba Srba i nastavljaju sa blokiranjem rada Doma naroda po Ustavu FBiH. I to kada je klub Srba po prvi put u FBiH ispunio sve  uslove koje propisuje Ustav FBiH da se formira".

"Da je pravi zaštitnik Srba, kako sebe voli predstavljati, Broćeta se trebao oglasiti na negiranje prava Srba u hercegovačkim kantonima u kojima HDZ ne dozvoljava bilo koje pravo Srba. Zauzvrat, Broćeta se grli sa HDZ-om i dogovara matematiku samo da kako bi neko sjeo na rukovodeće pozicije u FBiH“, navodi Stojanović.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.