16.10.2019. 11:39
0
Čović: Iduće sedmice počet ćemo razgovore sa SDA
Predsjednik HDZ-a Dragan Čović rekao je da će iduće sedmice početi razgovore sa SDA o mnogim pitanjima, uključujući Izborni zakon, da bi se mogla graditi zajednička platforma o stvarima o kojima imaju bliske stavove.

Čović smatra da su razgovori sa SDA veoma važni za procese u BiH, odnose između bošnjačkog i hrvatskog naroda te cijelu BiH.

- Posebno je to važno zbog odnosa u FBiH - rekao je Čović za "Večernji list", izdanje za BiH.

On je naglasio da HDZ ulaže velike napore da te odnose digne na nivo političkog prijateljstva, za šta treba i treći partner.

Prema njegovim riječima, treba tragati za rješenjima koja osiguravaju viši nivo povjerenja, jer se tako može doći do rješenja ključnih pitanja, a to bi donijelo dugoročnu stabilnost.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.