6.11.2019. 12:47
0
Klub SDA: Vlada KS stavila policiju pod političku kontrolu
FOTO: Foto: N1
"Negativne ocjene visokog predstavnika Valentina Inzka o izmjenama policijskog zakonodavstva potpuno su utemeljene, te potvrđuju kritike koje su na račun Fortine vlade po tom pitanju iznijete tokom rasprave o tim zakonima", navodi se u saopćenju Kantonalnog odbora Kluba SDA.

Aktuelna Fortina Vlada KS izvršila je izmjene zakona, kojima je nametnuta gruba politička kontrola nad radom policije, a sve je urađeno po nalogu predsjedavajućeg SKS Elmedina Konakovića, koji ima za cilj da drži policijske strukture u šaci da bi prikrio svoje nezakonite radnje.

Navedeno uplitanje politike u rad policije, i isključenje struke, već je rezultiralo ozbiljno narušenom sigurnosnom situacijom u KS, koja je kulminirala ubistvima i nizom akata najtežeg nasilja.

Ukoliko se nastavi ovakva sigurnosna politika u KS, stanje će postati sve teže, a građani i policijske snage će se suočavati sa sve većim prijetnjama od kriminalaca, koje ohrabruje sigurnosna ignorancija Forte i njegovih ministara.

Od najveće je važnosti da se proces urušavanja sigurnosti zaustavi i da se vrati primat struci u odnosu na politiku u MUP KS, navodi se u saopćenju SDA, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.