15.11.2019. 20:30
0
Zlatnik Grada Sarajeva uručen gradonačelniku Ohrida
Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić sastao se sa gradonačelnikom Ohrida Konstantinom Georgeskim, kojem je uručio zlatnik Grada Sarajeva.

Na sastanku je razmatrana mogućnost bratimljenja Opštine Ohrid s Općinom Centar Sarajevo, a potom je razgovarano o regionalnim projektima, kao i problemima s kojima se dva grada suočavaju u vrijeme posjeta većeg broja turista.

Skrenuta je pažnja i na problematiku s kojom se suočava Opština Ohrid nakon prijedloga UNESCO-a da se kulturno i prirodno nasljeđe Ohridskog regiona stavi na listu ugroženog svjetskog nasljeđa.

UNESCO je preporučio nadležnim vlastima koje je aktivnosti potrebno preduzeti, što uključuje i detaljnu analizu o stanju u regionu, kao i obnovu kolektorskog sistema. Razmijenjena su iskustva o toj temi, s posebnim osvrtom na rekonstrukciju kolektorskog sistema.

Razgovor je upriličen u okviru višednevne službene posjete Makedoniji, gdje u Ohridu sa Gavrićem borave zamjenica predsjedavajućeg Edina Gabela, te gradski vijećnici Nuko Grebović, Velija Katica, Miro Lazović i Sanela Holjan, saopćeno je iz Gradske uprave. 


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.