8.12.2019. 13:59
0
"Ako nasilje ne prestane, BH novinari će pozvati na bojkot sportskih događaje čiji su organizatori i sudionici FK Sarajevo ili njegovi navijači"
Upravni odbor Udruženja BH novinari uputio je javni protest rukovodstvu Fudbalskog kluba Sarajevo i njegovim navijačkim grupama zbog posljednjeg napada na snimatelje televizija Nova BH i Hayat, tokom protesta u Sarajevu i iskazivanja nezadovoljstva navijača smjenom trenera Husrefa Musemića.

U saopćenju za javnost UO BH novinari poziva MUP Kantona Sarajevo na hitnu istragu tih napada i poduzimanje zakonskih mjera za sankcioniranje napadača. Od rukovodstva FK Sarajevo i njegovih navijača zahtijeva adekvatne mjere za zaustavljanje nasilja nad medijskim profesionalcima.

- Ako nasilje ne prestane, BH novinari će pozvati medije na bojkot sportskih događaje čiji su organizatori i sudionici FK Sarajevo ili njegovi navijači - naglašava se.

Upravi odbor Udruženja BH novinari podsjeća da je snimatelja Nove BH Sedina Lepića napao jedan od navijača FK Sarajevo i nanio mu lakše povrede glave, dok je snimatelju Hayat TV Faruku Avdoviću grupa navijača oštetila opremu za snimanje.

- Posebno zabrinjava činjenica da navijači FK Sarajevo ponavljaju napade na novinare i novinarske ekipe, a pri tome nema adekvatnih reakcija kluba i rukovodstva njegovih navijačkih grupa - navodi u saopćenju za javnost Upravi odbor Udruženja BH novinari.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.