8.12.2019. 17:04
0
Otkazani svi letovi sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu
Zbog guste magle i smoga, otkazani su svi letovi sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Kako se navodi na stranici sarajevskog aerodroma, letovi iz Istanbula i Berlina nisu sletjeli u Sarajevo, a pored toga je otkazano i slijetanje letova iz Budimpešte, Minhena, Beograda, Beča, Riyada i Zagreba.
Podsjetimo, stručno tijelo za koordinaciju i nadzor Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo danas predlaže Vladi KS da zadrži na snazi drugu epizodu „Upozorenje“ u svim zonama iz pomenutog Plana.

Iako su pokazatelji mjerenja zagađujućih tvari u zraku na području Kantona Sarajevo jučer zabilježili prekoračenje koncentracije za PM10 na automatskoj stanici Vijećnica od 337 µg/m3, a što je dostignut prag za predlaganje proglašenja treće epizode „Uzbuna“ - 300 µg/m3, ovo stručno tijelo, zbog činjenica da ostale stanice nisu pokazale prekoračenja za proglašenje pomenute epizode, kao i da od jutros svi analizatori bilježe značajno smanjenje izmjerenih koncentracija PM10, predlaže zadržavanje prethodno proglašene epizode „Upozorenje“.

Dodatni razlog pronalaze i u činjenici da se, prema vremenskoj prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda, u utorak očekuje promjena vremena, sa padavinama i slabim vjetrom.

Sarajevo je ovog vikenda bilo među deset najzagađenijih gradova svijeta, prema podacima stranice Air Visual, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.