9.12.2019. 8:15
0
Vučjak odlazi u historiju, migranti u Blažuj
Ružne slike humanitarne katasrofe u migrantskom kampu Vučjak, koje su prethodnih mjeseci privlačile evropske zvaničnike i novinare širom svijeta, od danas će biti prošlost.

Kako je dogovoreno između vlasti Unsko-sanskog kantona i Ministarstva sigurnosti danas će početi izmještanje oko 350 migranata i njihovo prebacivanje u Blažuj kod Sarajeva, tačnije u bivšu kasarnu u tom naselju. 

Migranti su proteklih dana negodovali zbog raspuštanja Vučjaka i njihovog vraćanja u periferiju Sarajeva. Poručivali su da je njihov cilj Evropska unija i da žele ostati u Vučjaku do ostvarenja cilja. 

Neki su čak i štrajkovali glađu, ali su u nedjelju ipak pristali uzeti hranu od Crvenog krsta. 

Međutim, određene grupe migranata odlučile su iz Vučjaka otići u šumu i tamo čekati priliku da pređu granicu između Hrvatske i BiH.


(Patrai / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.