9.12.2019. 11:15
0
Objavljeni snimci brutalne deblokade Uborka: Bez pardona su bacali žene i djecu. Udarali su nas nogama bez prestanka po stomaku i leđima
FOTO: Bljesak
Prema javljanjima iz Mostara policijske snage nisu štedjeli građane koji šesti dan protestuju ispred deponije Uborak.

Akcijom MUP-a HNK u kojoj su učestvovali pripadnici i Odjela za specijalne namjene, interventna jedinica te određeni broj službenika iz PU Čapljina i Konjic jutros je deblokirana deponija Uborak nadomak Mostara.

U akciji je učestvovalo oko 150 policajaca, koji nisu štedjeli građane koji su ih dočekali sjedeći ispred ulaza u deponiju.
Više stotina mještana su se ispriječili pred njih svojim tijelima.

Podsjećamo, deponija je blokirana sredinom prošle sedmice. Građani mjesecima upozoravaju na katastrofalnu situaciju na ovoj deponiji. Protesti i blokade zabilježeni su u ljetnim mjesecima.

Na internetu su se pojavili i video snimci jutrošnje policijske akcije. 


Na svom Facebook statusu se oglasio i novinar Đenan Jelin koji je također opisao "rezultate" ove policijske akcije.





(Lejla Trle) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.