9.12.2019. 12:58
0
U akciji "Pero " uhapšen delegat Parlamenta FBiH i šef Osjeka za droge u MUP-u USK Alaga Čaušević
U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva "Pero", policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su na području Bihaća izvršili pretres na jednoj lokaciji i uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela iz člana iz člana 340. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine "Organizirani kriminal“, člana 383. "Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, člana 382. "Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“, člana 272. "Pranje novca“ i člana 373. "Krivotvorenje isprave“ istog zakona.

Uhapšene osobe trenutno se nalaze u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i nad njima je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost postupajućeg tužioca, saopćila je SIPA.

Navedene aktivnosti provodene se po naredbama Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i Kantonalnog suda iz Bihaća.

Mediji u Krajini jutros su objavili da su u nastavku akcije "Pero" uhapšeni zastupnik u Skupštini USK i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Rasim Pajić (A-SDA) i šef Osjeka za droge u MUP-u USK Alaga Čaušević.


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.