9.12.2019. 13:51
0
Šteta od korupcije na području Istočnog Sarajeva u ovoj godini 380.000 KM
Načalnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo Nebojša Popović rekao je danas da je u proteklih 11 mjeseci obrađeno deset krivičnih djela korupcije, a materijalna šteta iznosi oko 380.000 KM.

U istom periodu nadležnom tužilaštvu podneseno je osam izvještaja o počinjenom krivičnom djelu korupcije.

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u saradnji s predstavnicima Ministarstva pravde SAD-a (USDOJ/ICITAP) proveli kampanju pod nazivom "Borba protiv korupcije“.

Stanovnicima Istočnog Sarajeva dijelili su promotivni materijal, koji sadrži informacije o prijavi korupcije, a upoznali su ih i sa precedurama prijave i procesuiranju ovog krivičnog djela.

Građani su, anonimno, na licu mjesta mogli da ispune i anketni upitnik.

Načelnik Popović je pozvao sugrađane da se obrate policiji i prijave korupciju na besplatanu telefonsku liniju 122, telefonski broj 051/2193-300 ili putem internet adrese MUP-a Republike Srpske, odnosno aplikacije "Prijavi korupciju“.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.