10.12.2019. 16:16
0
Dodik: Komšić je neovlašteno pisao Ambasadi BiH u Švedskoj u vezi s dodjelom Nobelove nagrade
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić neovlašteno je pisao Ambasadi BiH u Švedskoj i mimo bilo kakvog dogovora dao instrukcije njenom osoblju u vezi s prisustvovanjem ceremoniji dodjele Nobelove nagrade za književnost, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

- Predsjedništvo BiH, kako i sam Komišić priznaje, nije raspravljalo o tome, pa je nejasno ko je donio odluku da osoblje ambasade ne ide na dodjelu Nobelove nagrade. Da sve bude još čudnije, Predsjedništvo BiH nije dobilo poziv za tu ceremoniju, nije dobilo čak ni upit iz MVP-a ili Ambasade BiH u Švedskoj - istaknuo je Dodik upitan da prokomentira Komšićeve instrukcije upućene zaposlenima u Ambasadi BiH u Švedskoj da bojkotiraju dodjelu Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu.

On je rekao da nije jasno zašto se Komšić našao prozvanim da daje ili uskraćuje ovlaštenja bilo kome u diplomatskoj misiji BiH u Švedskoj.

- Komšićevo insistiranje na politizaciji i problematizaciji nečega što je pitanje književnosti, a ne politike, dodatno diskreditira BiH u očima civiliziranog svijeta - zaključio je Dodik.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.