10.12.2019. 22:14
5
Dodik "čita" djela Handkea: Još jednom vam čestitam na ovom priznanju sa željom da nastavite da pišite
FOTO: Source.ba / Arhiva
Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, uputio je čestitku Peteru Handkeu povodom svečanog uručenja Nobelove nagrade za književnost, naglasivši da je ovo značajno priznanje pripalo velikom književniku i humanisti.

Piše: Haris Ahbabović

I ne bi to bilo ništa čudno i ponižavajuće da se ne radi o čovjeku koji je tokom devedesetih godina prošlog vijeka javno podržavao Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića i bio naklonjen njihovim režimima i idejama.

- Nobelova nagrada stigla je u prave ruke, jer je riječ o piscu čiji je kompletan književni opus izuzetne vrijednosti i rezultat njegovog neprikosnovenog talenta, rada i stvaralaštva - rekao je Dodik.

"Handkeova književnost, kako bi rekao Ivo Andrić, nije zatrovana mržnjom, već vođena širinom i vedrinom slobodnog ljudskog duha", dodao je Dodik.

"Još jednom vam čestitam na ovom značajnom priznanju za vaš kompletan književni rad sa željom da nastavite da pišite na zadovoljstvo nas, vaših brojih čitalaca i fanova vaše pisane riječi", naglasio je Dodik.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.