14.12.2019. 15:15
3
Tužno sjećanje: Danas bi Mahir Rakovac bio punoljetan
Na današnji dan prije četiri godine Mahir Rakovac, tada 14-godišnji dječak, počinio je samoubistvo skočivši sa osmog sprata zgrade u kojoj je stanovao.

Taj tragični događaj postao je prvorazredna tema u svim bh. medijima, ali i regionu.

Da tragedija bude veća, u januaru 2017. preminuo je Dubravko Lovrenović, očuh Mahira i jedan od najboljih historičara naših prostora. Samo pola godine nakon Dubravka, umrla je i njegova supruga, Mahirova majka Alisa Mahmutović.

Samoubistvo se, kako se sumnja, dogodilo zbog vršnjačkog nasilja u školi.

Ovaj slučaj vezivao se za skoro identičan u Srbiji. U maju 2011. skokom sa zgrade ubio se i 14-godišnji Aleksa Janković, čiji se roditelji od tog trenutka bore za pravdu, piše Avaz.

Putem društvenih mreža pokrenuli su kampanju za usvajanje “Aleksinog zakona” kako bi se povećala odgovornost roditelja, prosvjetnih radnika i maloljetnih zlostavljača, ali i kako bi se pooštrile sankcije za maloljetne nasilnike.

Zakon još nije usvojen.




(Lejla Trle) 

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.