15.12.2019. 21:58
1
Komšić: SDP odustao od zajedničkog prijedloga zakona o izbornim jednicama
SDP je odustao od zajedničkog prijedloga DF-a i SDP-a o izmjeni Zakona o izbornim jednicama prema kojemu bi se mogla provesti odluka Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića, kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirajući pitanje izmjena Izbornog zakona.

On je rekao da je SDP odustao od zajedničkog prijedloga i pozicije svih probosanskih stranaka, kojeg je podržala i Naša stranka.

- Želio bih podsjetiti da su predstavnici SDA, SBB-a, SDP-a i DF-a, uz podršku Naše stranke, još prošle godine potpisali prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH. Tada je bilo riječ je o pokušaju rješavanja problema implementacije izbornih rezultata nakon oktobarskih izbora, a koji je nastao kao rezultat nesprovođenja odluke Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića. Međutim, prema mojim informacijama, SDP nije raspoložen da bude dio toga -  rekao je Komšić.

On je izrazio uvjerenje da je u SDP-u po pitanju izmjena Izbornog zakona došlo do strateške promjene.

- Očito je da je kod njih došlo do strateške promjene pa su sada na pozicijama HDZ-ovog i Ivan Bobanovog takozvanog 'legitimnog predstavljanja naroda', čim ne postoji spremnost da se istraje na pozicijama koje su dogovorile sve probosanske stranke - rekao je Komšić, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.