31.12.2019. 14:50
2
"Država mora stati uz ove časne ljude. Mi nismo išli u druge države i napadali, mi smo se časno branili na svom tlu"
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević iskazao je podršku devetorici časnih branilaca, pripadnika Oružanih snaga RBiH, protiv kojih je danas podignuta optužnica, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

- Pripadnici Oružanih snaga RBiH su časni branioci države, suvereniteta, integriteta, svih njenih naroda, a Federalno ministarstvo će u okviru svojih kapaciteta i ovlaštenja biti na raspolaganju svim braniocima i članovima njihovih porodica protiv kojih se vode sudski procesi. Ovakvi procesi iziskuju značajna materijalna sredstva, a porodice optuženih proživljavaju veoma teške trenutke - naglasio je ministar Bukvarević.

On ističe i da ga je zatekla današnja vijest te da je ove godine izuzetno veliki broj optužnica podignut protiv branilaca koji su bili pripadnici Oružanih snaga, što je zaista gnusan pokušaj izjednačavanja agresora i žrtve jer, s druge strane, vrlo mali broj onih koji su činili zločine i bili agresori budu procesuirani i kažnjavani.

- Naši branioci su časno branili domovinu. Federalno ministarstvo će učiniti sve da pomogne saborcima, ali pozivam i sve druge relevantne institucije da se aktivno uključe u ovu borbu jer je danas na snazi intenziviranje podizanja optužnica protiv naših saboraca. Država mora stati uz ove časne ljude. Mi nismo išli u druge države i napadali, mi smo se časno branili na svom tlu, u svojoj domovini, svoje porodice, ognjišta i narode koji su ovdje živjeli stoljećima zajedno i danas stojimo uz sve naše branioce i pružamo im svaki vid podrške - zaključio je ministar Bukvarević. 

(Fena / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.