10.1.2020. 15:33
0
Izmještanje migranata iz Ušivka u kasarnu u Blažuju
Grupa migranata, koja je do danas boravila u prihvatnom centru "Ušivak" kod Hadžića, premještena je u kasarnu u Blažuju, a tokom dana biće prebačeno ukupno 170 migranata. Riječ je o migrantima koji su prije "Ušivka" bili smješteni u improviziranom kampu Vučjak kod Bihaća.

Iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM) najavili su da će i naredne sedmice biti preseljeno do 200 migranata.

U Blažuju je postavljeno 100 kontejnera za stanovanje, te da je završena većina radova na 18 zidanih objekata koji su već postojali, prenose federalni mediji.

"Radi se na uspostavljanju kuhinje i dnevnog boravka. Imamo problema sa električnom energijom, a na tome ćemo raditi sljedeće sedmice", ističu iz IOM-a.


(Patria/Admir Oručević)

Migranti
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.