4.2.2020. 14:57
12
SDA odabrala svoje kandidate za ministre u Vladi KS: Emir Hadžihafizbegović će biti ministar kulture i sporta
FOTO: Source.ba / Arhiva
Stranka demokratske akcije (SDA) je dogovorila imena ljudi koji bi trebali da budu ministri u novom sazivu Vlade KS, a sada se samo čeka zvanična potvrda imena.

Piše: Haris Ahbabović

SDA će, kako vam je poznato, će imati većinsku vlast u Vladi KS, nakon nove koalicije sa SBB-om i DF-om.

Tako će, prema informacijama Faktora, novi ministar finansija biti Jasmin Halebić, koji je tu dužnost obnašao i u prošlom mandatu.  Ministrica komunalne privrede i infrastrukture će biti Nihada Glamoč, bivša direktorica ''Sarajevogasa'', koju je odlazeći saziv Vlade KS s te pozicije smijenio u oktobru prošle godine, prenosi Faktor.

Na čelu Ministarstva kulture i sporta bit će glumac Emir Hadžihafizbegović, dok će Ministarstvo pravde i uprave predvoditi Mersa Kustura, sekretar Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Novi Grad Sarajevo, piše ovaj portal.

Novi ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša će biti arhitekta Faruk Kapidžić, dok će resor saobraćaja voditi Adi Kalem, aktuelni predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići, prenosi Faktor.

Brigu o boračkoj populaciji u KS će voditi Senad Hasanspahić, nekadašnji ministar komunalne privrede i infrastrukture u Vladi KS, u periodu od 2015. do 2018. godine.

12
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.