6.2.2020. 8:55
0
Zimska služba KJKP 'Rad': Na terenu 46 vozila i 140 radnika
Ekipe Zimske službe KJKP "Rad" i jutros čiste snijeg na području Kantona Sarajevo.

Četrdeset i šest vozila je angažirano na čišćenju ulica, a na terenu je i 140 radnika koji ručno čiste pješačke prostore - trotoare, mostove, stepeništa i druge javne površine koje koriste pješaci - kazao je glasnogovornik "Rada" Mirza Ramić.

Dodao je da su zbog intenzivnijih snježnih padavina, ekipe Zimske službe KJKP "Rad" sinoć čistile ulice prvog i drugog prioriteta.

- Radilo se na čišćenju i razgrtanju snijega i posipanju saobraćajnica sa posipnim materijalom. Sinoć je bilo angažirano 100 radnika na ručnom čišćenju pješakih prostora. Očišćene su saobraćajnice prvog i drugog prioriteta, a nastavlja se sa aktivnostima na čišćenju ulica trećeg i četvrtog prioriteta - istakao je Ramić.

Iz KJKP "Rad" napominju zakonsku obavezu svih korisnika ili vlasnika stambenih i poslovnih objekata da su dužni da očiste dio saobraćajnica i trotoara ispred svojih stambenih ili poslovnih objekata, te da taj očišćeni snijeg ne bacaju na već očišćenu saobraćajnicu kako on ne bi predstavljao prepreku za odvijanje saobraćaja ili kretanje pješaka.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.