6.2.2020. 13:30
0
PSBiH - Predloženo da BiH bude domaćin ovogodišnje konferencije COSAP-a
Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojili su danas Prijedlog odluke o načinu izbora i imenovanju članova Delegacije PSBiH u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) između PSBiH i Evropskog parlamenta.

Prema Prijedlogu odluke, koja će biti upućena Zajedničkom kolegiju oba doma PSBiH, Delegacija PSBiH u POSP-u imala bi 13 članova, od kojih bi 12 bili članovi Zajedničke komisije za evropske integracije, dok bi trinaestog člana predložio Zajednički kolegij oba doma PSBiH.

Zajednička komisija za evropske integracije PSBiH prihvatila je izvještaje o radu Vijeća ministara za 2017. i 2018. godinu te je usvojen i Izvještaj o radu Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH za 2018. godinu, kao i Plan rada Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH za 2020. godinu.

Članovi Zajedničke komisija za evropske integracije usvojili su odluku da Zajedničkom kolegiju oba doma PSBiH predloži da Bosna i Hercegovina bude domaćin ovogodišnje konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije/poslove zemalja učesnica procesa stabilizacije i pridruživanja jugoistočne Evrope (COSAP).

Također, predloženo je da se Konferencija parlamentarnih komisija za evropske integracije/poslove zemalja učesnica u procesu stabilizacije i pridruživanja jugoistočne Evrope održi prije Samita Evropske unije u Zagrebu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.