24.2.2020. 8:49
0
Radončić u Krajini, u USK oko 4,5 hiljade izbjeglica i migranata
U posjeti Unsko-sanskom kantonu danas boravi Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Vijeća ministara BiH.
Ministar Radončić sastaće se sa premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem u 10:00. Sastanak je zakazan u kabinetu premijera, u zgradi Vlade Kantona a izjave su planirane po okončanju sastanka.

Na području Unsko-sanskog kantona, prema procjeni Ministarstva unutrašnjih poslova USK, trenutno se nalazi oko 4,5 hiljade izbjeglica i migranata. Većina ih je smještena u kampovima, dok se oko hiljadu lica nalazi po improviziranim skloništima, pretežno u napuštenim objektima, neadekvatnim za smještaj ljudi.

Ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić za Patriju je nedavno kazao da su očekivali mnogo od novog ministra sigurnosti, Fahrudina Radončića i Vijeća ministara u smislu da će doći do rasterećenja broja migranata na području USK. 


(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.