27.2.2020. 16:55
0
Školama u ZDK preporučeno da otkažu ekskurzije izvan BiH
Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona preporučilo je svim osnovnim i srednjim školama u tom kantonu otkazivanje ekskurzija i putovanja izvan Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo je uputilo preporuku zbog epidemiološke situacije u svijetu koja se jako brzo mijenja, te se pojava virusa COVID-19 može očekivati i u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju iz Press službe ZDK.

Ministarstvo je uzelo u obzir i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije s akcentom na  prevencije sekundarnog prenošenja i globalnog širenja ovog virusa.

- Napominjemo da se, s tim u vezi, treba pridržavati generalnih preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva u cilju smanjenja rizika od akutnih respiratornih i drugih infekcija, poput gripe čija je sezona u toku, a koje se odnose i na smanjenje rizika od novog korona virusa, te da učenike i radnike škole kontinuirano obavještavate o mogućim novim mjerama opreza od infekcije - navodi se u preporuci Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.