25.3.2020. 11:25
2
Policija kažnjava na ulicama: 101 osoba prekršila mjere samoizolacije
FOTO: Foto: Source.ba
Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u posljednja 24 sata na adresi nisu pronašli 101 osobu kojima je izrečena mjera izolacije.
"Tokom protekla 24 sata policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su izvršili kontrolu 1121 adrese s ciljem provjere poštivanja izrečenih mjera izolacije, te tom prilikom 101 osoba nije zatečena na datoj adresi stanovanja", potvrdio je Mirza Hadžiabdić.

O kršenjima izolacije su sačinjene službene zabilješke i dostavljene nadležnom inspekcijskom organu.

Pripadnici MUP KS intezivno rade na provjeri poštovanja ove naredbe, a kazne za one koji se ne pridržavaju su od 100 do 2.000 KM.

Građani takođe mogu anonimno prijaviti policiji ukoliko uoče nepoštovanje naredbe o izolaciji na brojeve općinskih policijskih stanica u KS.
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.