6.4.2020. 14:55
0
Koga slušamo, Krizni štab FBiH ili WHO: Pridržavaju li se Sarajlije nošenja maski na ulicama
Krizni štab FBiH naredio je svim osobama, koje se kreću na javnom prostoru, nošenje maski preko lica u vrijeme kada se cijeli svijet, pa i BiH, bori sa virusom korone.

Sa druge strane, Svjetska zdravstvena organizacija poručila je da maska trebaju nositi samo osobe koje su već zaražene virusom, te da i nije potrebno da ih nose osobe koje su zdrave.

Međutim, veći dio Planete se ne "ravna" prema izjavi WHO-a, pa se i dalje upražnjava nošenje maski preko lica.

Policija širom FBiH, pa tako i policija u KS, kažnjava sve one koji ne nose maske, a kazne su visoke i do nekoliko stotina KM.

Fotograf Source.ba portala danas je na ulicama Sarajeva zabilježio veliki broj onih koji nose maske, ali i onih koji ih nisu imali na licu. 

Foto: Izet Tahirbegović / Source.ba

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.