2.5.2020. 12:24
4
"Znam sve, prošli su mi kroz istrage…Saslušao bih Solaka i Novalića. Imamo korona profitere, a najmanje je kriv Fikret"
Bivši direktor Federalne uprave policije, dojučerašnji generalni sekretar političke stranke Demokratska fronta (DF) Zlatko Miletić gostovao je sinoć u dnevniku novinara Senada Hadžifejzovića.

U intervjuu se govorilo o trenutnoj situaciji, izlasku iz DF-a, političarima, kao i biografiji Miletića, kao policajca, političara.

Najmanje petorica ,koji su sa mnom u Domu naroda ove države,bili su predmet istrage dok sam bio direktor FMUP-a, rekao je između ostalog Miletić. 

Ko su,imena? 

Neću,valja meni opet raditi s njima…jedan ima 19 krivičnih djela,više nego Branko Ćopić sabranih djela! Je li to Čović? Radončić je bio u zatvoru,znamo za njega. Bakir?

Bakir je imao prijavu 2002 godine,kada je dao dozvolu za Avaz…Špirić,Sarajlić? Nestaju sudski dokazi,kradu ih,plaćaju da nestanu,jedan je platio 250.000 eura…

Ko god dođe na FACE,u ovu emisiju,bude stigmatiziran,dr.Tanovića su htjeli smijeniti odmah! Mesihović mi je prijatelj i drag ali se ne snalazi u ovoj situaciji,poštenije je da ode ako mu ne ide..Puno je afera,respiratori,

Korona testovi…respiratori su djelo organizovanog kriminala,Tužilaštvo bi moglo odmah uhapsiti neke ljude! Saslušao bih Solakovića i Novalića,pa saslušavao sam premijere! Imamo Korona profitere!

Kako će podijeliti 5,5 milijardi? Tako što će pare iskoristiti za sebe,svoj sistem a ne za radnike! “Žurnal” je objavio film o Solaku,ja da sam Novalić,nakon 15 minuta filma suspendovao bih Solaka samo na osnovu filma! Najmanje je kriv Fikret,kriv je sistem. U ovoj državi funkcioniše jedino klijentelizam i nepotizam! Nema opozcije! Uništavaju privredu! Ko god misli da je Korona Zakon dobar,dabogda stajao u redu i čekao tih 370 maraka sadake! Trebaju nam lideri,ljudi sa autoritetom,kojima ćemo vjerovati kada govore!

Također, dotakao se i prethodne Vlade u Kantonu Sarajevo 

Nije ni ona Fortina vlada bila dobra,ne može Konaković uzeti pare privatno i podijeliti 600.000 maraka! Slagali su za cijenu helikoptera,nije ni 20,ni 30,ni 40 miliona već 9,7! Eno ga helikopter ,Long Ranger,vratio sam ga ,bio je ukraden,dobio sam ga maltene privatno,ima deset mjesta,velik je,treba 200.000 maraka da se servisira i niko to ne radi! Imam problem sa poltronima u DF-u koji se dodvoravaju Novaliću! Ne ostajem u DF-u,nezavisan sam,ostajem u Domu naroda, rekao je, izemeđu ostalog, Miletić u ovom intervjuu.

(Lejla Trle) 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.