6.5.2020. 12:31
0
Odgođena primopredaja donacije iz Austrije u iznosu od 21.175 eura, jer je SIPA upala u prostorije FUCZ-a
Primopredaja donacije Republike Austrije odgođena je zbog pretresa u prostorijama Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

- Na upit više medija zašto je odgođena primopredaja pomoći koju je osigurala Republika Austrija, obavještavamo javnost da je do odgode došlo jer se nije znalo hoće li pretresi koji rade pripadnici SIPA-a u 'slučaju respiratori' u prostorijama FUCZ biti završeni do danas - navodi se u saopćenju.

Kako se nadalje navodi, donacija Austrije u vrijednosti 21,175 eura, privremeno je uskladištena upravo u prostoru FUCZ, dok o njenoj podjeli ne odluči Vijeće ministara BiH.

U dogovoru sa predstavnicima austrijske ambasade primopredaja će biti organizirana u najskorijem vremenu.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine još jednom zahvaljuje Vladi i građanima Republike Austrije za donaciju koja će pomoći u borbi protiv koronavirusa, navodi se u saopćenju.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.