10.5.2020. 23:28
6
Kako je FUCZ nabavio 30.000 maski, jedna maska košta čak 25 KM!
U izvještaju kojeg je Federalna uprava civilne zaštite predala Komisiji za sigurnost Parlamenta Federacije BiH pojavili su se novi zanimljivi podaci.

Naime, u pitanju je općepoznata saga oko afere "Respiratori", koja podrazumijeva nabavku respiratora iz Kine po cijeni od 10,5 miliona KM.

U izvještaju se pojavio detalj oko nabavke 30.000 maski standarda FFP2 NR D po cijeni od 25 KM po komadu. Kada sve stavite na papir, dolazite do cifre od vrtoglavih 759.000 KM.

Spomenute maske na tržištu ne vrijede više od 5 KM, pa je nejasno kako su se onda prodavale po cijeni od 25 KM, te kako je FUCZ uopće pristao da plati firmi Development Balkan Group maske koje vrijede pet puta više od realne i normalne cijene?!

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.