29.5.2020. 21:25
1
Fadil Novalić negirao sve optužbe Tužilaštva BiH
Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, koji je sinoć uhapšen, negirao je tokom ispitivanja sve navode koji mu Tužilaštvo BiH stavlja na teret, prenose mediji.

Novalić je rekao da nije znao za odnose "FH Srebrene maline" i Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), kao ni činjenicu da su postajala dva ugovora o nabavci respiratora, koja su oduzeta tokom pretresa. 

Za ove informacije, kako je rekao istražiteljima i tužiocima saznao je iz medija. Ni njemu navodno nije jasno kao su se pojavili ugovor s dvije vrste respiratora, prenosi Oslobođenje. 

Premijer Novalić tvrdi i da nije bio ni upoznat s sastankom sada već bivšeg šefa kabineta Hasana Ganibegovića s advokatom Fahrudina Solaka Kadrijom Kolićem i Fikretom Hodžićem koji se desio prije 15 dana.



(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.