30.5.2020. 8:20
0
Tužilaštvo BiH jutros podnosi prijedlog o jednomjesečnom pritvoru za Novalića, Solaka i Hodžića
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputit će Sudu BiH u subotu ujutro prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za federalnog premijera Fadila Novalića, suspendovanog direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka i direktora Srebrene maline Fikreta Hodžića, te će tokom noći ostati u pritvorskoj jedinici Suda BiH, nezvanične su informacije koje je javio Aljazeerin reporter.

Još uvijek advokati odbrana nemaju zvaničan prijedlog Tužilaštva kako bi znali za šta se tačno terete njihovi klijenti, te će im taj zahtjev biti dostavljen ujutro. U subotu će tokom dana biti održano i ročište na Sudu BiH koje će imati 24 sata da donese odluku o eventualnom pritvoru.  

Novalić, Solak i Hodžić proveli su skoro 24 sata u SIPA-i, nakon čega su u popodnevnim satima u petak prebačeni u Tužilaštvo BiH gdje su davali iskaz tužiocima u vezi nabavke 100 respiratora plaćenih 10,5 miliona KM. 

Ni iz SIPA-e ni iz Tužilaštva skoro dva dana nema zvaničnih informacija o slučaju koji je uznemirio javnost ali i uzburkao političku scenu u BiH. 

Tokom proteklih skoro mjesec dana otkako je Tužilaštvo BiH preuzelo predmet od Tužilaštva KS izvršeni su pretresi više objekata, institucija, oduzeti su mobiteli, dokumentacija kako bi se pokušao utvrditi trag novca i način provođenja nabavke spornih respiratora koji se kako je vještačenje utvrdilo ne mogu koristiti u jedinicama intenzivne njege. 


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.