30.5.2020. 13:56
1
Stigao i Kadrija Kolić, advokat Fahrudina Solaka: Još uvijek nije poznato kada će biti održano ročište?
FOTO: Oslobođenje
Još uvijek nije poznato kada će biti održano ročište na kojem bi Tužilaštvo BiH trebalo predložiti pritvor premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku firme "Srebrena malina" Fikretu Hodžiću, javlja O Kanal.
Pred Tužilaštvo BiH stigao je i advokat Fahrudina Solaka, Kadrija Kolić, prenosi Oslobođenje. 

Tužilaštvo BiH je još jutros trebalo uputiti prijedlog Sudu BiH za održavanje ročišta, ali je to odgođeno za poslijepodnevne sate.

Podsjetimo, Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite i Fikret Hodžić, vlasnik kompanije "Srebrena malina" uhapšeni su nedavno nakon višesatnog saslušavanja u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA). Osumnjičeni su u aferi "Respiratori" teškoj 10,5 miliona KM, za nabavku 100 respiratora iz Kine u ovu zemlju.


(Lejla Trle) 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.