4.6.2020. 15:34
2
BH novinari: Ponovo je na udaru novinarka Semira Degirmendžić, koja je zaslužna za otkrivanje afere „Respiratori“
Udruženje BH novinari je saopćilo da se pritisci na novinare koji su zaslužni za otkrivanje niza afera u vrijeme vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa nastavljaju.

-Ponovo je na udaru novinarka portala Fokus.ba Semira Degirmendžić, koja je zaslužna za otkrivanje afere „Respiratori“. Naime, na društvenim mrežama se pojavio video klip u kojem se za kolegicu Degirmendžić kaže da najgore neistine dolaze iz njenog pera, a da ono što je otkrila nisu nikakve afere već „naručeno novinarstvo“ u vezi s jednom političkom strankom - navode iz ovog udruženja. 

Dodaju da "ohrabruju riječi kolega iz Fokusa koji ovaj slučaj označavaju kao pokušaj pritiska zbog afere „Respiratori“, te poručuju da ih neće omesti u daljnjem istraživanju ove i drugih afera.

-Također najavljuju da će prijaviti slučaj policiji kako bi se otkrilo ko stoji iza lažnih profila s kojeg se objavljuju ovi sadržaji. Od organa za provođenje zakona očekujemo da hitno reagiraju i javno objave imena odgovornih - dodaju iz Udruženja BH novinari.

(Fena)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.