6.6.2020. 8:48
0
Platforma za progres najavila novi protest: 27. juna ponovo u Sarajevu
Nakon što su 16. maja održali mirnu protestnu šetnju u Mostaru, zatim 30. maja u Sarajevu, najavili novu koja će se održati u Tuzli 13. juna, Platforma za progres najavila je novo okupljanje u Sarajevu, uz poruku javnosti poručujemo da čvrsto drži do svojih obećanja.

"Obećali smo da ćemo u Sarajevu, ali i u drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine održavati mirne protestne šetnje, izražavajući zajedno sa građanima i građankama svoje nezadovoljstvo aktuelnom politikom. Obećali smo 30. maja da ćemo se ponovo okupiti u Sarajevu. Vjerujući u snagu promjena i pozivajući se na naše principe i naše zahtjeve, ponovo pozivamo javnost da nam se pridruži na mirnim građanskim protestima koji će se održati 27. juna u Sarajevu", saopćili su iz Platforme za progres.

Ističu da su oni odabrali partnere, odabrali su ljude sa kojima će se boriti i za koje ćemo se boriti. Navode će njihov jedini partner biti građani.

"Ponovo ćemo zajedno, mirno i dostojanstveno izaći na ulice i reći: Dosta je bilo šutnje! Platforma za progres je čvrsto odlučila da se izbori za Bosnu i Hercegovinu koja će se temeljiti na naša četiri principa: država, znanje, poštenje i mladi. Svi koji prepoznaju ove vrijednosti kao svoje, pozvani su da nam se pridruže 27. juna", navode iz Platforme za progres.

O detaljima mirne protestne šetnje, javnost će biti blagovremeno obaviještena.
  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.