10.6.2020. 21:45
1
Završen sastanak delegacija SDA i HDZ-a sa predstavnicima međunarodne zajednice, Izetbegović poručio da ne daju izjave
FOTO: Oslobođenje
Sastanak delegacija Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine i Stranke demokratske akcije (SDA), koje su predvodili predsjednici Dragan Čović i Bakir Izetbegović sa predstavnicima međunarodne zajednice nakon više od pet sati je završen.

Nakon pet sati završen je sastanak bh. političkih lidera s predstavnicima međunarodne zajednice na kojem se razgovaralo o lokalnim izborima u Mostaru, ali novinarima se niko od učesnika nije htio obratiti, tako da je ishod za sada ostao nepoznanica.

"Dogovorili smo se da ne dajemo izjave", rekao je okupljenim medijima Bakir Izetbegović.

Međutim, visoki predstavnik Valentin Inzko kratko je rekao da su akteri razgovora blizu dogovora, aludirajući na izmjene Izbornog zakona u kontakstu održavanja Lokalnih izbora u Mostaru.

Uz strane diplomate, na sastanku su učestvovali predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović, a razgovarano je o izmjenama Izbornog zakona BiH s naglaskom na izbore u Mostaru, gradu u kojem lokalnih izbora nije bilo od 2008. godine.

Čović je samo prošao pored novinara, dok je Izetbegović kratko kazao da postoji dogovor kako večeras nće davaati izjave.

Visoki predstavnik Valentin Inzko koji je također prisustvovao sastanku samo je kazao da je postignuto 95 posto dogovora i poručio da novinari sačekaju izjavu šefa Delegacije EU Johanna Sattleta, koja je izostala.  


(FENA)



1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.