11.6.2020. 12:51
0
Nenadić i Kafedžić razgovarali o kontroli diploma i javnim nabavkama
Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Erduan Kafedžić održali su redovni koordinirajući sastanak na kojem je razgovarano o preventivnim mjerama, a razmatrani su određeni indikatori koji mogu predstavljati rizik za korupciju na području Kantona Sarajevo, saopćila je Služba za protokol i press Kantona.

Bilo je riječi o određenim aktivnostima koje Ured provodi, tačnije o kontroli diploma zaposlenih u javnom sektoru i realizaciji procesa javnih nabavki, posebno tokom pandemije.

Na sastanku je razgovarano i o  načinu na koji su  Kanton Sarajevo i Zavod zdravstvenog osiguranja upravljali sredstvima tokom pandemije.

Kafedžić je upoznao premijera kako nemaju dovoljan broj uposlenih u Uredu.

Premijer Nenadić je rekao da  imaju njegovu punu podršku, te da će dobiti saglasnosti na upošljavanje za određena radna mjesta u tom uredu.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.