20.6.2020. 22:45
0
Radončić: Neću sa Nikšićem i Čovićem praviti Vladu FBiH, SDA i HDZ vladaju već 30 godina
Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić odbacio je tvrdnje da će SBB sa HDZ BiH i SDP BiH praviti novu Vladu Federacije BiH nazivajući to apsolutnom laži. Odbio je bilo kakvu mogućnost da učestvuje u pravljenju Vlade FBiH bez SDA koja je izborni pobjednik. Nije mogao tvrditi ni da će SBB uopšte biti dijelom nove Vlade FBiH.

“Ne vidim veliki smisao da budemo dio te priče naročito što SDA i HDZ mogu da funkcionišu bez nas”, kazao je Radončić u Centralnom dnevniku na Face tv..

On je kazao da je SBB ušao prije šest godina u Vladu FBiH nakon izlaska DF-a.

“Ja se iskreno nadam da će Federalna vlada početi da radi u novom legitimnom kapacitetu nakon odluke o Mostaru i da će to biti vjetar u leđa”, kazao je Radončić.

Radončić je kazao da SDA sa HDZ-om vlada već 30 godina, a da ako drugi popiju kafu odmah su izdajnici, dok Bakir Izetbegović i Dragan Čović sa suprugama ručaju. 

"Nema pravo SDA na taj patriotski ekskluzivitet. Oni normalno razgovaraju i dogovaraju sa SNSD-om i HDZ-om i treba da dogovaraju, a mi smo izdajnici", kazao je Radončić. 

Predsjednik SBB-a kazao je da je ubijeđen da će SDA i HDZ dogovoriti novu Vladu FBiH. 

Na pitanje da li njegova ostavka ima veze sa dolaskom Erica Larsona, savjetnika za borbu protiv korupcije kojeg šalje američka administracija, Radončić je to negirao navodeći da mu je drago što on dolazi kako bi ojačala borba protiv korupcije i kriminala. 
 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.