4.7.2020. 16:30
0
Ministrica Đapo podnosi krivičnu prijavu zbog otpada iz Italije
Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo u ponedjeljak će podnijeti krivičnu prijavu i zatražiti od nadležnih istražnih organa da ispitaju sve dozvole koje je dobila firma „KROM reciklaža" Drvar, čiji postupci su posljednjih dana uznemirili i zabrinuli građane općina Drvar i Bosansko Grahovo.

 

Kako je saopćeno, to će uraditi jer je neophodno ispitati sve okolnosti kako je strani investitor iz Srbije dobio sve dokumente od Općinskog suda u Livnu, potom potrebne dokumente izdate od Općine Drvar i dozvolu za upravljanje otpadom koju je izdalo Kantonalno Ministarstva graditeljstva obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Livanjskog kantona.


Dodala je da će, ako bude ustanovljeno da kompanija nije spremna za rad, otpad koji je uvezen iz Italije biti vraćen, uvoznik kažnjen, a svi u Općini Drvar i Kantonu 10 koji su izdali potrebne dokumente i dozvole za rad odgovarat će u tužilaštvu.

"Želim poručiti građanima da se tokovi otpada prate u EU i BiH, tako da nema bojazni da neopasni otpad može ostati u BiH ukoliko se ne upotrebljava u svrhe za koje je uvezen. U kontaktu sam sa Federalnom inspekcijom koja je u petak prikupila informacije iz Kantona i nadam se da će čim prije otići u Drvar", rekla je Đapo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.