30.7.2020. 12:32
0
Tužna povorka ispred zgrade Vlade: Ispraćaj ministra Bukvarevića
Ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu upriličen ispraćaj federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, koji je jučer preminuo na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

U subotu će biti održana dženaza u Tuzli. U subotu će biti održane i dvije komemoracije. Jedna u Sarajevu u zgradi Parlamneta FBiH, a druga u TUzli u BKC-u  15 sati.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević preminuo je jučer 29. jula na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Ministar Bukvarević je 22.7.2020. godine hospitaliziran usljed pogoršanja zdravstvenog stanja nakon što je bio pozitivan na koronavirus.


Članovi Udruženja "Crni labudovi" na svojoj Facebook stranici oprostili su se od federalnog ministra za boračka pitanja Salke Bukvarevića.

- Nažalost i danas smo svjedočili činjenici da u Bosni i Hercegovini velike ljude ljude počnu cijeniti tek kada umru jer tada shvate kakvi su insani živjeli u njihovoj blizini.Crni labudovi će "svog ministra" pamtiti kao velikog insana, istinskog patriotu i vrijednog borca za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Bio je naša velika i iskrena podrška svih ovih godina... Molimo Gospodara svjetova da mu se smiluje i uvede ga u dzennet firdevs a porodici podari sabur - napisali su, između ostalog, iz Udruženja.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.