3.9.2020. 19:44
4
Dodik: Papir na kome bi se tražilo priznanje kosovske nezavisnosti povuklo bi pitanje i statusa RS
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da poruke koje je neposredno pred ulazak u Bijelu kuću uputio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić su poruke koje bi trebalo pažljivo i dobro čitati a iz kojih jasno proizilazi da Srbija želi kompromis, mir, stabilnost i napredak, ne samo u okviru svoje države, već i u cijelom regionu.

- Normalno je da će i u razgovorima u Bijeloj kući učiniti sve da zaštiti prvenstveno srpski narod na Kosovu, ali sam siguran da neće učiniti ništa što bi nanijelo štetu bilo kom drugom narodu. U tim naporima da se očuva mir i bezbjednost svih na Kosmetu, da se očuva terotorijalni integritet Srbije i da Srbi i Albanci otvore novo poglavlje u odnosima, mi mu pružamo bezrezervnu podršku - naglasio je Dodik. 

On je ocijenio da najave da bi na stolu moglo da se nađe nešto više od ekonomskih tema koje znače i normalizaciju života na Kosovu, mogu samo da kompikuju već ionako složenu situaciju.

- Ne želimo da vjerujemo da bi jedna supersila kakva se SAD sebi dozvolila da se pod krovom Bijele kuće uđe u nove nesporazume, a to bi jedna takva ponuda i značila. Ne vjerujemo da bi SAD žrtvovale stabilnost cijelog regiona jer su upravo oni mnogo uložili u stabilizaciju prilika ovdje. Papir na kome bi se tražilo priznanje kosovske nezavisnosti automatski bi povuklo pitanje i statusa Republike Srpske, o čijoj nezavisnosti su SAD razgovarale još dok je trajao građanski rat u BiH - rekao je Dodik.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.