19.9.2020. 10:42
0
Turska otvara Generalni konzulat u Banjoj Luci
Turska ambasada otvara kancelariju Generalnog konzulata Turske u Banjoj Luci, potvrđeno je "Nezavisnim" iz Ambasade Turske u BiH.

Kako su rekli, okončana je procedura izbora prvog generalnog konzula kojeg je imenovala Turska. Također, Predsjedništvo BiH je razmatralo taj zahtjev i odobreno je da kancelarija bude otvorena.

U Ambasadi Turske u BiH su pojasnili da je generalni konzul formalno započeo svoju misiju 15. septembra.

Generalni konzul počeo je s radom u vezi s izborom zgrade Konzulata, rekli su i pojasnili da Turska već ima otvoren Generalni konzulat u Mostaru.

- Otvaranje Generalnog konzulata Turske u Banjoj Luci vrlo je značajan i koristan korak za uspostavljanje bliskih odnosa sa lokalnim vlastima, stvaranje novih polja saradnje, praćenje trgovačkih i ekonomskih poslova na licu mjesta i naročito stvaranje novih prilika za ulaganja - rekli su u Ambasadi Turske.

Dodali su da će uspostavljanjem i otvaranjem kancelarije, Generalni konzulat još aktivnije nastaviti sa svojim radom.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.