20.9.2020. 15:45
0
U Bratuncu počela implementacija projekta '(Dez)Informisani tinejdžeri'
Udruženje "SuperU" iz Bratunca započelo je implementaciju projekta "(Dez)Informisani tinejdžeri" koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Projekt okuplja 30 tinejdžera iz mjesnih zajednica Potočari, Kravica i Bratunac koji će tokom šest mjeseci pohađati radionice prepoznaj-primjeni, radionice pisanja kao i kreativne radionice.

Sve aktivnosti će biti održane u Domu Kulture u Bratuncu a prevoz učesnika je obezbjeđen, saopćeno je iz udruženja "SuperU".

Cilj projekta je emotivno osnažiti tinejdžere kroz radionice "prepoznaj primjeni" tako da  razviju kritičko mišljenje i prevladaju strah od dijeljenja istinitih informacija. Takođe, tinejdžeri će biti osnaženi vještinama medijske pismenosti i razviti kreativnost kroz tri izdanja "ZINE" koji će se fokusirati na slavljenje različitosti, povećanu toleranciju i međusobno razumijevanje među mladima.

Tokom projekta planiran je i jednodnevni izlet na Jahorinu.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.