27.10.2020. 16:13
0
"Nakon ozbiljne kontaminacije izbornog procesa kroz fiktivne prijave Bošnjaka u Srbiji, krađom njihovog identiteta, Tužilaštvo nije preduzelo nijednu mjeru"
Iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” saopćeno je da su ovih dana svjedoci „ponovne okupacije iz Srbije i svih njenih institucija, kroz sistemski i organizirani izborni inžinjering koji se događa u Srebrenici“.

U saopćenju ove inicijative se navodi da je, samo u oktobru ove godine nakon zaključivanja Centralnog biračkog spiska, naknadno u knjigu državljana BiH po skraćenoj proceduri (za jedan dan) upisano 115 osoba  koje nemaju nikave veze sa Srebrenicom, a što se dovodi u direktnu vezu s vađenjem ličnih karata i učešćem na ovogodišnjim lokalnim izborima.

- Ova organizirana okupacija Srbije u saradnji s organima opštine Srebrenica i MUP-a RS odvija se pred očima međunarodne zajednice, posebno OSCE-a koji nijemo posmatraju ova dešavanja u Srebrenici – navodi se u saopćenju.

Iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” pozivaju međunarodnu zajednicu u BiH, a posebno OSCE „da se probude i aktivno uključe, te spase vladavinu prava i integritet izbornog procesa u Srebrenici“.

Također, pozivaju Centralnu izbornu komisiju BiH da učini isto.

Ozbiljno upozoravaju da, ukoliko se ovo odmah ne zaustavi, „Bošnjaci u Srebrenici neće imati nikakav razlog da svjesno učestvuju u izbornom procesu koji je izgrađen na očiglednom izbornom inžinjeringu“.

- Nakon ozbiljne kontaminacije izbornog procesa kroz fiktivne prijave Bošnjaka u Srbiji, krađom njihovog identiteta, državno tužiteljstvo nije preduzelo niti jednu mjeru. Ovoga puta najozbiljnije upozoravamo međunardnu zajednicu i domaće institucije, da odbrana našeg prava, zakona i Srebrenice neće imati cijenu – navodi se u saopćenju Inicijative “Moja adresa: Srebrenica”.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.